Modelspoorclub Maas & Waal

Wie zijn we?

Wat doen we?

Wat hebben we?

M&W in Houten

Al het andere

Intermodellbau 2018 in Dortmund

 

Waarbij de MSC Maas en Waal aanwezig is met 'Burg Oberlöwenstein'

 

 

 

 

 

 

 

Van 19 tot 22 april 2018 stond onze spoor N baan 'Burg Oberlöwenstein' op de Intermodellbau in Dortmund. Dit was de grootste en langste beurs, waaraan de MSC Maas en Waal tot nu toe heeft deelgenomen. Vandaar ook dat we de baan met 3 personen bemand hebben, dit gaf ons ook de gelegenheid om zelf de rest van de beurs te bekijken.

 

Het concept en het thema van "Burg Oberlöwenstein' sprak het Duitse publiek erg aan.

De baan kreeg veel complimenten en het was, in tegenstelling tot andere beurservaringen, zelfs zo dat mensen ook langer bleven kijken, wanneer er even geen trein te zien was.

De MSC Maas en Waal is  door enkele Duitse beurzen benaderd met de vraag of we de komende jaren op hun evenement kunnen komen.

Ook zijn er door diverse Duitse bladen foto’s gemaakt, die komende maanden gepubliceerd gaan worden, in enkele gevallen met een artikel.

 

Op de donderdag was het eigenlijk te druk; tussen 11:00 en 15:00 uur stond het vrijwel continu meerdere rijen dik en hoorden veel bezoekers klagen over de files en de drukte.

De andere dagen was het gewoon gezellig druk; af en toe wat rustiger, maar dat was vooral omdat de baan achter in de hoek van Hal 4 stond, waar weinig passerend verkeer was.

Op wat kleine strubbelingen na, heeft alles vier dagen lang perfect gereden, wat weer eens aantoont dat ook N banen betrouwbaar kunnen zijn.

 

Al met al was dit een zeer geslaagde beurs, waarmee de MSC Maas en Waal nu ook in Duitsland op de kaart gezet is.