Modelspoorclub Maas & Waal

Modules

Lokomotieven

Goederenwagens

Gebouwen

Al het andere

Twee assige post-bagagewagens LD1 - 3

 

Fabrikant: Pennock

 

 

 

 

De post-bagagewagens LD 1-3 hadden als bijzonderheid het dubbele dak boven de postafdeling. Onder het raam bevond zich een brievenbus. De bagageafdeling had schuifdeuren aan beide zijden en een toegangsdeur via een bordes. Tekening: A. Dijkers.

 

 

 

 

Het enige overblijfsel van de Stoomtram Maas en Waal: de bak van de LD3 is teruggevonden en wordt bewaard bij de Nederlandse Smalspoor Stichting in Valkenburg (ZH). Foto: Mr. W.F.M. de Zwaan.

 

 

 

Stand 06.06.2010

 

 

 

Tijdens de braderie 'Vrienden van Waelwick' is begonnen met de LD2. Eén zijwand is vrijwel gereed gekomen. De foto is helaas niet best vanwege het slechte licht in de tent. Van links naar rechts zijn te onderscheiden: de deur en het raam van de postafdeling, vervolgens het raam en de schuifdeur van de bagageafdeling.

 

 

 

 

De hele oogst van het weekend 05 - 06.06.2010.

 

 

 

Stand 25.07.2010

 

Tijdens de vakantie in Frankrijk voor alle zekerheid de 'knutseldoos' maar meegenomen, mocht het slecht weer zijn. Het weer was fantastisch, maar ik had er zin in.........

 

 

 

 

De wanden zijn gereed en zijn aan elkaar gelijmd. De deuren zijn ingekrast, maar voor een goed resultaat is een vrij diepe kras nodig.

Besloten is om voortaan deuren geheel uit te snijden en vervolgens weer in de wand te lijmen. Dit is minder werk en vermindert de kans op beschadigingen door 'uitschieters'.

 

 

 

 

Het voor deze wagens zo typische dak is gereed: het enkele dak boven het bagagecompartiment en het dubbele dak boven de postafdeling.

 

 

 

 

In de primer met bordes en frame. Het hekwerk en handgrepen ontbreken nog.

 

 

 

 

Het onderstel met de Halling HO asjes. Het gepruts met de aspotten en de bladveren is een goede test om te controleren of de vakantierust al enig effect heeft gehad.....

 

 

 

 

In de eerste verflaag. Ook de brievenbus en de dakarmaturen zijn aangebracht. De verdere afwerking zal weer op de club gedaan worden.

 

 

 

Stand vanaf 22.10.2010

 

 

 

 

In deze staat was de LD2 tijdens TRAM(me)LAND te zien; de wagennummers en het weatheren volgen nog.

 

 

 

Wordt vervolgd