AlgemeenRondleiding

Drutense vriendengroep bezoekt onze club

 Woensdagavond, 15 mei 2024 bracht een Drutense vriendengroep een bezoek aan onze club.

Na hen welkom te hebben geheten en een korte uitleg over onze club en haar geschiedenis, onze gasten uitleg gegeven wat er bij komt kijken voordat er maar een trein rijdt.

Lex gaf onze gasten vervolgens uitleg over de techniek van vroeger en nu, ondersteund met voorbeeld materiaal, voor het besturen van een treinbaan en de treinen die erop rijden.
Dat het onderwerp interessant was voor onze gasten bleek wel door de vragen waarmee Lex bestookt werd.

Natuurlijk reden er treinen op onze Kantinebaan!
Natuurlijk reden er treinen op onze Kantinebaan!

 Hierna nam Michel het over met een prachtige digitale presentatie over onze project “Maas en Waalse tram”. Dat onze gasten lokaal bekend waren bleek wel uit de opmerkingen en zelfs aanvullingen bij de beelden van locaties die getoond werden.

Presentatie Stoomtram Maas en Waal
Presentatie Stoomtram Maas en Waal

 Hierna mochten onze banen bekeken worden.  Eerst de clubbaan waarbij Lex nog eens uitleg gaf wat er onder de baan aan techniek was aangebracht. Ondertussen reden op de Märklin baan twee treinen. Die moesten uiteraard ook door onze gasten gefilmd worden.

Vervolgens werden de banen beneden bekeken. Bas had de Oude Haven vol in bedrijf en gaf volop uitleg bij de bouw van de remise Druten en natuurlijk bij “Dorp aan de rivier”.

Bij het vertrek gaven onze gasten aan, erg onder de indruk te zijn van onze club en de diversiteit die wij tentoonstellen. Een van onze gasten zei: “ik weet niet hoe ik thuis moet uitleggen wat ik allemaal gezien heb”.

Een zeer geslaagde avond dus.

Alle bewegende elementen en overige details worden aandachtig bekeken.
Alle bewegende elementen en overige details worden aandachtig bekeken.
Uitleg bij onze modelspoorbanen.
Uitleg bij onze modelspoorbanen.