De komst van het Kulturhus

Eind 2006 heeft de MSC deze clubruimte echter moeten verlaten in verband met de bouw van het Kulturhus. Na veelvuldig overleg kon met de Gemeente West Maas en Waal worden overeengekomen, om de zolderverdieping boven de oude clublokalen casco voor een langere periode te huren. Tijdens de twee jaren durende (ver)bouw van het Kulturhus, diende de MSC het gebouw echter te verlaten. Er kon gelukkig een tijdelijke opslagruimte worden gehuurd bij een voormalig meubelbedrijf ‘om de hoek’, alwaar later ook nog aan één van de banen mocht worden gewerkt met het oog op een naderend optreden op een modelspoortentoonstelling. Ook zijn in deze clubruimteloze periode de nodige workshops en ontmoetingsavonden georganiseerd om het ‘clubgevoel’ tussen de leden in stand te houden.

Het toekomstige clublokaal als kale zolder tijdens de verbouwing.
Werkoverleg op diverse plaatsen tijdens de afwerking van het clublokaal.

Het Kulturhus d’n Dulper werd eind 2008 opgeleverd en stond de casco zolderverdieping ter beschikking van de club. In eigen beheer werd er over de hele lengte een tussenzolder ingebouwd voor opslag en in het aldus verlaagde plafond werd voorzien van de nodige TL armaturen. De eigenlijke clubruimte werd zodanig betimmerd, dat er ruimte onstond voor een werkhoek, een bibliotheek, een werkbank en een grote clubbaan. Aan de achterwand van onze clubruimte prijkt een gedenkplaat ter ere van de oprichter van de vereniging.

Gedenkplaat ter ere van de oprichter Sjef Willemsen.
Print Friendly, PDF & Email