AlgemeenBurg OberlöwensteinDie DülperbahnKoningswaal

Landelijke Modelspoordagen 2018

De modelspoorclub Maas en Waal heeft sinds lange tijd weer deelgenomen aan de Landelijke Modelspoordagen (LMD)!

In het laatste weekend van maart, wanneer de zomertijd weer ingaat, worden traditioneel de LMD gehouden; een initiatief van de Nederlandse Modelspoor Federatie (NMF).

Op 24 en 25 maart 2018 heeft ook de modelspoorclub Maas en Waal weer de deuren geopend, om belangstellenden de verschillende facetten van de modelspoorhobby te tonen en demonstraties te geven.

Ook de burgemeester van de gemeente West Maas en Waal, Vincent van Neerbos, kwam een kijkje nemen.

Poster Landelijke Modelspoor Dagen (LMD) 2018 van onze modelspoorclub Maas en Waal.
Poster (groot formaat) Landelijke Modelspoor Dagen (LMD) 2018 van onze modelspoorclub Maas en Waal.
Een beeldverslag met foto's en video

RTV Totaal heeft over deze LMD zowel een leuke slide show uitgezonden. De foto’s zijn gemaakt door Roanne Frerejean. Slide show, zie hieronder:

Nog een video die door RTV Totaal is uitgezonden, camera Reinier Jansen, montage Jos Courbois. Video zie hieronder:

Entree en hal
De ingang van het het Kulturhus D'n Dulper in Boven-Leeuwen. Foto: Michel Turlings, 25-03-2018.
De entree van D'n Dulper met links een informatiebord met daarop onze informatie poster voor de Landelijke Modelspoor Dagen (LMD) 2018. Foto: Michel Turlings, 24-03-2018.
Een overzichtsfoto van de hal van D'n Dulper. Links staat een houten treinbaan voor kinderen opgesteld. In het midden staat de modelspoorbaan 'Koningswaal, augustus 1933' opgesteld. En rechts is de demonstratietafel voor het N-Track systeem. Foto: Michel Turlings, 24-03-2018.
Prominent in de hal staat de modelspoorbaan 'Koningswaal augustus 1933', bemand door de clubleden Bas en Tjalling. Foto: Michel Turlings, 24-03-2018.
In de hal is tevens een tafel ingericht met een demonstratie van het N-Track systeem. N-Track systeem is modulair systeem voor N-spoor, schaal 1:160. Clublid Edwin geeft de bezoekers hierover uitleg. Foto: Michel Turlings, 24-03-2018.
In de hal van D'n Dulper zit Maarten als treinendokter. Foto: Michel Turlings, 25-03-2018.
Vergaderzaal
Een overzichtsfoto van de vergaderzaal (onze oude clubruimte) in D'n Dulper. Links staat de LEGO modelspoorbaan van clublid Eric. Rechtsvoor staat een tafel met modelspoorspulletjes, bemand door de clubleden Bert en John (zaterdag) en Jos (zondag). Midden achterin staat de modelspoorbaan 'Gemeente Tram Waelstede' van clublid Rob. Foto: Michel Turlings, 25-03-2018.
In de vergaderzaal staat eveneens opgesteld een uitgebreide LEGO modelspoorbaan van clublid Eric. Deze werd bewonderd door jong en oud. Foto: Michel Turlings, 25-03-2018.
Modelspoorbaan 'Gemeente Tram Waelstede' heeft een mooi plaatsje gekregen in de vergaderzaal. Foto: Michel Turlings, 25-03-2018.
In de vergaderzaal is een tafel aanwezig met allerlei modelspoorspulletjes. Achter de tafel zit John. Foto: Michel Turlings, 24-03-2018.
Clubzolder
We zijn zeer vereerd met het bezoek van Burgemeester V.M. (Vincent) van Neerbos, van de gemeente West Maas en Waal tijdens de Landelijke Modelspoor Dagen (LMD) 2018. Hij wordt rondgeleid door onze voorzitter Edwin. Ze zijn hier aangekomen in onze clubzolder en burgemeester bewonderd de modelspoorbaan Burg Oberlöwenstein. Foto: Michel Turlings, 24-03-2018.
Burgemeester van Neerbos krijgt hier uitleg van onze voorzitter Edwin over de bouw van de modelspoorbaan 'Die Dülperbahn'. Foto: Michel Turlings, 24-03-2018.
Modelspoorbaan 'Die Dülperbahn' in volle glorie met Reinier, die de film voor 'RTV Totaal' aan het maken is. Foto: Michel Turlings, 24-03-2018.
Natuurlijk is ook de modelspoorbaan 'Die Dülperbahn' in bedrijf, gerund door de clubleden Eric en Willem, die hier de Rheingold trein samenstelt. Foto: Michel Turlings, 24-03-2018.
Op onze clubzolder staat de modelspoorbaan 'Burg Oberlöwenstein' opgesteld. Foto: Michel Turlings, 24-03-2018.
Aan de achterzijde van de modelspoorbaan 'Burg Oberlöwenstein' is clublid Hans bezig met het op de rails zetten van de treinen. Foto: Michel Turlings, 24-03-2018.

Reinier Jansen heeft ook nog een eigen slide show gemaakt en die gepubliceerd is op ons eigen YouTube kanaal. Zie video hieronder: