Burg Oberlöwenstein

Intermodellbau 2018

Intermodellbau 2018 in Dortmund (D)

Waarbij de modelspoorclub Maas en Waal aanwezig is met ‘Burg Oberlöwenstein‘.

Onze modelspoorbaan Burg Oberlöwenstein staat in volle glorie opgesteld in een van de Messe Hallen tijdens Intermodellbau 2018 te Dortmund (D). Fotograaf: onbekend.

Van 19 tot 22 april 2018 stond onze spoor N baan ‘Burg Oberlöwenstein’ op de Intermodellbau in Dortmund. Dit was de grootste en langste beurs, waaraan de modelspoorclub Maas en Waal tot nu toe heeft deelgenomen. Vandaar ook dat we de baan met 3 personen bemand hebben, dit gaf ons ook de gelegenheid om zelf de rest van de beurs te bekijken.

Het concept en het thema van ‘Burg Oberlöwenstein’ sprak het Duitse publiek erg aan. De baan kreeg veel complimenten en het was, in tegenstelling tot andere beurservaringen, zelfs zo dat mensen ook langer bleven kijken, wanneer er even geen trein te zien was. De modelspoorclub Maas en Waal is  door enkele Duitse beurzen benaderd met de vraag of we de komende jaren op hun evenement kunnen komen. Ook zijn er door diverse Duitse bladen foto’s gemaakt, die komende maanden gepubliceerd gaan worden, in enkele gevallen met een artikel.

Op de donderdag was het eigenlijk te druk; tussen 11:00 en 15:00 uur stond het vrijwel continu meerdere rijen dik en hoorden veel bezoekers klagen over de files en de drukte. De andere dagen was het gewoon gezellig druk; af en toe wat rustiger, maar dat was vooral omdat de baan achter in de hoek van Hal 4 stond, waar weinig passerend verkeer was. Op wat kleine strubbelingen na, heeft alles vier dagen lang perfect gereden, wat weer eens aantoont dat ook N banen betrouwbaar kunnen zijn.

Al met al was dit een zeer geslaagde beurs, waarmee de modelspoorclub Maas en Waal nu ook in Duitsland op de kaart gezet is.

Met enige regelmaat staat het publiek rijen dik onze modelspoorbaan te bewonderen. Fotograaf: onbekend.

Hieronder een leuke video opname van PENNULA. In de video wordt gesproken over dat de modelspoorbaan wordt bestuurd met Koploper, maar tijdens Intermodellbau 2018 was dit al iTrain.

Gedurende de 'ausstellung' zijn talloze foto's en vele video's van onze modelspoorbaan gemaakt. Fotograaf: onbekend.
Gedurende de dag is er bijna constant publiek voor onze modelspoorbaan te vinden. We kunnen wel spreken van een publiekstrekker! Fotograaf: onbekend.
De aan de publiekszijde opgehangen monitor, waarop het 'schakelbord' van het modelbaanbesturing software iTrain is te zien, wordt diverse malen aandachtig bekeken. Op het 'schakelbord' is live de treinenloop te zien. Fotograaf: onbekend.