Geen categorie

Winterfair Kulturhus D’n Dulper 2018

Op 20 december 2018 vond op en rondom het Dulperplein van het Kuturhus ‘D’n Dulper’ in Boven-Leeuwen een sfeervolle winterfair plaats. De fair stond in het teken van het 10-jarig bestaan van ‘D’n Dulper’, wat werd gevierd met tal van feestelijkheden.

Wij als modelspoorclub Maas en Waal, tevens één van de gebruikers van ‘D’n Dulper’, droegen ons steentje bij aan deze sfeervolle avond.

Buiten stond de Rangeerpuzzel opgesteld. Hier konden kinderen nadat ze de wagonnetjes op de juiste plaats hadden gezet een heus rangeerdiploma verdienen.

Binnen in de hal stonden ter bezichtiging een aantal schaalmodellen van locomotieven opgesteld. En onze clubruimte was tijdens de fair te bezichtigen.

We kijken terug op een gezellig evenement en de warme belangstelling.

Hieronder een fotoverslag.

Clublid Bas is druk doende om de 'Rangeerpuzzel' in gereedheid te brengen. Foto: Reinier Jansen.
De clubleden Tjalling en Bas zijn een jongen aan het helpen bij de uitdaging van de 'Rangeerpuzzel'. Foto: Reinier Jansen.
In de hal van 'D'n Dulper' stonden een aantal schaalmodellen van locomotieven opgesteld. Links een zgn. locomotor Sik in de latere NS-kleurstelling geel/grijs. (De naamgeving 'Sik' was gerelateerd aan het geluid dat de uitlaat produceerde. Bron: Langs de rails, https://www.nicospilt.com). Rechts staat een Duits model stoomlocomotief, vermoedelijk in de originele kleurstelling van het jaar van uitlevering 1914 aan de Preußische Staatsbahn, Eisenbahndirektion Cöln [D] "8131 Cöln". In 1926 is het origineel omgenummerd als ’94 587’ bij de Deutsche Reichsbahn-Gesellschaft (Bron: https://www.dampflokomotivarchiv.de). Foto: Reinier Jansen.
Menig bezoeker aan de winterfair bracht ook een bezoek aan onze clubruimte. Links zijn de modelspoorbanen 'De Kringloop' en 'Koningswaal, augustus 1933' te zien en rechts staat 'Burg Oberlöwenstein' opgesteld. Foto: Reinier Jansen.
In onze clubruimte stond ook opgesteld de modelspoorbaan 'Oude Haven'. Met de bouw hiervan zijn we eind 2018 gestart. Foto: Reinier Jansen.
Geheel links achterin is nog net de rijtuigen loods van de modelspoorbaan ‘Tramdepot Druten’ te zien. In het midden en rechtsachter staat onze (vaste) modelspoorbaan ‘Die Dülperbahn’ opgesteld. De aanwezige clubleden voorzagen de bezoekers van de nodige uitleg bij modelspoorbanen die er te zien waren. Foto: Reinier Jansen.
Het optreden van 'Die Reifholzkapelle' zorgde voor een gezellige sfeer. Bron: Beelden uit de Regio. Foto: Reinier Jansen.
Buiten op het Dulperplein en een een gedeelte van de Pastoor Schoenmakersstraat in Boven-Leeuwen is het lekker druk. Er valt dan ook genoeg te zien en te doen! Bron: Beelden uit de Regio. Foto: Reinier Jansen.