Algemeen

Club activiteiten Maart 2020

…en dan is het donderdag 12 maart 2020 Minister-president Rutte en minister Bruins geven een persconferentie om de afgekondigde maatregelen, tegen de verspreiding van het coronavirus, toe te lichten. Nederland gaat in een ‘intelligente lockdown’.

Dit heeft natuurlijk ook consequenties voor onze clubactiviteiten…

Kort na de persconferentie komt, via onze club WhatsApp groep, het eerste bericht vanuit het bestuur…

Al snel volgen de eerste reacties van clubleden over hoe ze de komende tijd thuis door gaan brengen…

Vervolgens werden allerlei thuis modelbouw- en modelspooractiviteiten gedeeld via de club WhatsApp-groep. Informatie werd uitgewisseld, vragen gesteld en antwoorden gegeven, tips en trucs gedeeld. Het virtueel clubhuis was ontstaan. Een greep van deze berichten zullen we hier op onze website tonen.

We pretenderen immers dat we actieve modelspoorclub zijn in het Land van Maas en Waal!
Veel lees en kijk plezier en oordeel zelf.

Peter laat zijn vorderingen zien m.b.t. een ketelwagen.

Een foto van het origineel. Zo moet het gaan worden.

Hieronder de vorderingen in de maand Maart 2020.

Willem laat als reactie zijn project zien wat hij thuis aan het maken is. Een goederenloods bestemd voor Die Dülperbahn in onze clubruimte.

Reinier is druk bezig met hout wat uiteindelijk een lange steiger moet gaan worden die op de M-Bahn geplaatst gaat worden.

Peter is naast de ketelwagen (zie hiervoven) ook nog met andere projecten bezig. In dit geval een ‘Schürze’ maken voor een Oostenrijkse lok. Een ‘Schürze’ is letterlijk vertaald een schort. In (model)spoor termen wordt hiermee een baanschuiver bedoeld.

 

 

 

 

 

Peter laat ons in een aantal afbeeldingen zien (zie hieronder) de stappen die hij volgt. Van een foto van het origineel, naar een 3D tekening, naar een (in dit geval proef) 3D print.

Tjalling is thuis bezig met modules en het plaatsen van een bufferbalk op een 2400 van de NS (Roco).

Hieronder laat Tjalling de originele bufferbalk (1) zien. Hij heeft deze vervangen door de meegeleverde ‘vitrine’ bufferbalk (2).

Gérard laat zijn variant koppeling op een 2400 zien (3).

Zo worden over een weer ervaringen uitgewisseld.

Hans laat ons genieten van zijn prachtige containerkraan in schaal N (1:160)

Peter voorziet ondertussen een mooie stoomloc van de nodige details.

Dat je niet lang lid hoeft te zijn van onze modelspoorclub bewijst Ronald. Hij laat ons genieten van werkzaamheden aan de scenery op zijn modelspoorbaan.

Tot slot heeft Peter een rongenwagen uit periode II voorzien van de nodige opschriften (decals). Dat de omgeving, waarop de wagons staan, niet onopgemerkt blijft blijkt wel uit de reacties.

…en dit was maar een greep uit de vele berichten die in onze virtuele clubruimte zijn gedeeld.