Moezelbaan

Moezelbaan bij Euromodelbouw 2007

Op 6 en 7 oktober 2007 werd weer Euromodelbouw georganiseerd door de Hoeselste Treinclub. Dit evenement vond plaats in de Limurghal te Genk (B). Onze club nam deel met de Moezelbaan.

Bij deelname aan een tentoonstelling / beurs wil de organisatie een tekening hebben van de benodigde ruimte. De organisatie kan op basis daarvan een definitieve hal indeling maken. Dit is onze tekening van de Moezelbaan.
Een overzichtsfoto van de Moezelbaan. Als je goed kijkt is het niveau verschil te zien tussen hoogste niveau, ter hoogte van de stenen brug en het laagste geheel rechts. Foto: 20071006-12, collectie Maarten Schermij.
Opbouwen van de Moezelbaan
Gérard (L), Harry (op de rug) en nog net het hoofd van Wilfred tijdens de opbouw van het schaduwstation van de Moezelbaan. Foto: 20071006-03, collectie Maarten Schermij.
Gérard (L), Wilfred (R) en Harry (onder de tafel) zijn bezig met het onderste niveau van het schaduwstation van de Moezelbaan. Foto: 20071006-04, collectie Maarten Schermij.
Gérard (L) en Harry (R) zetten een volgende module van het schaduwstation van de Moezelbaan op z'n plaats. Foto: 20071006-05, collectie Maarten Schermij.
Terwijl Gérard (L) en Harry (R) bezig zijn twee modules aan elkaar te bevestigen is clublid Joop dit op video aan het vastleggen. Rechts op de foto zijn de voor de Moezelstreek zo typerende wijnranken te zien. Foto: 20071006-06, collectie Maarten Schermij.
Dezelfde situatie als op foto 20071006-06. Maar clublid Joop (midden), die alles op video aan het vastleggen is, is duidelijker in beeld bij de fotograaf. Clublid Joop stond binnen de club ook bekend als de 'huis - documantaire maker'. Foto: 20071006-07, collectie Maarten Schermij.
De clubleden (van links naar rechts) Wilfred, Harry, Gérard en Joop zorgen ervoor dat alle modules op hun 'pootjes' terecht komen. Foto: 20071006-08, collectie Maarten Schermij.
De clubleden Wilfred (geknield) en Harry (staand) bevestigen twee modules aan elkaar. Foto: 20071006-09, collectie Maarten Schermij.
Tijdens de tentoonstelling
Clublid Joop geeft uitleg over de Moezelbaan die op de achtergrond is te zien. Foto: 20071006-01, collectie Maarten Schermij.
Clublid Joop, gezien van zijn achterzijde maar te herkennen aan de videocamera in zijn linkerhand, geeft uitleg aan een aantal bezoekers van Euromodelbouw 2007 die belangstelling hebben voor de Moezelbaan. Foto: 20071006-02, collectie Maarten Schermij.
Een zijaanzicht van de modelspoorbaan Moezelbaan. Hierbij is de mooie kronkeling in het paradestuk van baan te zien. Foto: 20071006-11, collectie Maarten Schermij.
Deze foto geeft meer zicht op de linkerzijde (gezien vanuit publiekszijde) van de Moezelbaan. Net in de bocht van de spoorbaan (ongeveer midden van de foto) is een klein dorpje gelegen, waarvan een aantal huizen net is te zien. Foto: 20071006-13, collectie Maarten Schermij.
...een kijkje achter de schermen...
Clublid Maarten staat achter de bediening van de Moezelbaan. Rechts op de foto is duidelijk het 2e en tegelijkertijd hoogste niveau van het schaduwstation te zien. Foto: 20071006-10, collectie Maarten Schermij.
Ontspannen achter de modelspoorbaan hoort er ook bij met een kopje koffie en een heerlijke koek. Geheel links is nog net te zien clublid Gérard en in midden zit Ton met een kop koffie. Links van Ton zit ook een clublid (naam ?) en helemaal vooraan zit Wilfred. Foto: 20071006-14, collectie Maarten Schermij.
Tot slot...
Als dank voor deelname aan Euromodelbouw 2007 te Genk (B) kreeg iedere deelnemer een op naam gestelde mooie oorkonde.