Kringloop

De bouw van De Kringloop

Hieronder is een fotoverslag te zien van de bouw van de modelspoorbaan (minibaantje) De Kringloop.

In april 2017 is dit het ontwerp van het kofferbaantje 'De Kringloop' in 3D uitgewerkt. Foto: collectie Hans Berkelaar.
De Kringloop. De proefopstelling geeft al een aardig beeld van wat het moet gaan worden. Tevens geeft zo'n proefopstelling een beter inzicht van welke huisjes er gebruikt kunnen gaan worden. Foto: collectie Hans Berkelaar, 03-05-2017.
De Kringloop. De tekening van het minibaantje ligt op de tafel. Van de aanwezige huisjes en andere elementen is een proefopstelling gemaakt. Rechts is van tempex het viaduct gemaakt, eveneens voor proef, waaronder het spoor verdwijnt in de achtergrond. Foto: collectie Hans Berkelaar, 03-05-2017.
De Kringloop. Druk overleg rondom de proefopstelling. Foto: collectie Hans Berkelaar, 03-05-2017.
De Kringloop. De ombouw van het minibaantje moet een reiskoffer voorstellen. Op menig reiskoffer zijn stickers te vinden van eerdere reisbestemmingen. Deze stickers mogen dan ook niet ontbreken op de reiskoffer van De Kringloop. Foto: Walter Willems, 21-04-2018.
De Kringloop. De stickers worden netjes uitgesneden door de snijmachine (Cricut Explore). Alle stickers hebben een vintage look. Dit bevordert natuurlijk het idee alsof de koffer de halve wereld heeft gezien. Foto: Walter Willems, 21-04-2018.
De Kringloop. Het minibaantje nadert zijn voltooiing. Links is nu goed de spiegel te zien. Deze verhoogt het ruimtelijk effect. Foto: Michel Turlings, 08-03-2018.
De Kringloop. Een van de VAM wagons is voorzien van een motor. Deze fungeert als 'locomotief' maar dan met het uiterlijk van een VAM wagon. Foto: collectie Hans Berkelaar, 30-04-2018.
Modelspoorbaan Kringloop op beurs te Urbar
De Kringloop is gereed.