3D-PrintenKoningswaalTramdepot Druten

Nieuwe Trams voor Koningswaal

Aanzicht van de achterzijde van het 3D ontwerp.

Afgelopen jaren zijn we met het minibaantje “Koningswaal Augustus 1933” naar verschillende tentoonstellingen geweest, waarbij we erachter kwamen dat de betrouwbaarheid van de baan te wensen overliet. We moesten vaak ingrijpen als er weer een trammetje stil stond. Na een aantal pogingen om de situatie te verbeteren, kwamen we tot de conclusie dat het beter zou zijn om een nieuwe versie te bouwen met 3-punts lagering, een hoger gewicht en betere stroomafname.
We zijn met een paar leden aan de slag gegaan om het aandrijfconcept en constructie hiervoor te bedenken en kwamen tot een messing chassis met geëtste messing bovenbouw en 3D print ketel en details. Dit is eerst helemaal in 3D CAD ontworpen, zoals je in het filmpje kunt zien. Binnenkort wordt een prototype gebouwd en getest en wanneer die naar behoren werkt laten we een serie maken, deels voor de club en deels voor een aantal leden.
Deze trams zullen zowel op Koningswaal, als ook op onze nieuwe “Tramdepot Druten” baan gebruikt gaan worden.

Aanzicht van de zijkant van het 3D ontwerp.