AlgemeenBurg OberlöwensteinDe Oude HavenTramdepot Druten

Terugblik Modelspoor Weekend 2022

In het weekend van 30 april en 1 mei 2022 hield ModelSpoorClub Maas en Waal hun Jubileumweekend. De Model Spoor Club bestaat 37 jaar en vierde hun 35-jarig bestaan. Nu hoor ik u denken…. Toen de club hun 35-jarig jubileum wilde vieren gooide Corona roet in het eten. Daarom wilde ModelSpoorClub Maas en Waal, nu het weer kan, toch even stil staan bij dit mooie jubileum. Hoewel, “stil staan”. Er reden prachtige treinen rond tijdens het jubileumweekend in het Kulturhus D’n Dulper in Boven-Leeuwen, waar de clubleden al sinds 2007 hun banen bouwen. De club werd opgericht in 1985 en kwam in 1987 in dit gebouw terecht, dat toen nog de oude school genoemd werd.

MSCMW 35 jaar logo

Onder andere Thomas de trein draaide zijn rondjes mee op één van de eigengebouwde banen. Men kon zien hoe de bouw van een treinbaan tot stand komt. Een goede spotter had kunnen zien hoe 2 leden al nieuwe plannen aan het maken waren voor het nieuwe onderkomen van de club. Na zoveel jaren zal ModelSpoorClub Maas en Waal een station verder gaan.

Onder het genot van een drankje keken ouders toe hoe hun kinderen trots terug kwamen lopen met hun Rangeerdiploma. Jong en oud keek met bewondering of betovering naar de, vaak eigen gebouwde, miniatuurhuizen of rollende treinen. De ModelSpoorClub kijkt terug op een geweldig mooi weekend met vele geïnteresseerde bezoekers.

Korte Video Compilatie
Opbouw vrijdag (29-04-2022)

Nadat zaterdagochtend de laatste voorbereidingen waren afgerond kon het Modelspoor Weekend beginnen. Hieronder een rondje van wat er allemaal te zien en te doen was.

De Entree
De Oude Haven
Burg Oberlöwenstein
Koningswaal en Tramdepot Druten
De Kringloop en Rangeerpuzzel
Gemeente Tram Waelstede
M-Bahn
Lego baan
De Treinendokter
Modulebaan.nl
Trambaantje
Walthersdorf
Ougrette
DB Module baan (mijnlandschap)
SKIPtram
Tijd voor een bakkie...
In de media

Interview door radio ‘ExtraFM’:

Overige media:

Opruimen
Tot slot

Bezoekers, bedankt voor uw komst en interesse!
Deelnemers, gast-deelnemers, clubleden en medewerkers van D’n Dulper bedankt voor jullie inzet.

Jullie allen hebben dit weekend tot een succes gemaakt!

Foto’s zijn van Reinier Jansen en Michel Turlings.