Tramdepot Druten

Tramdepot Druten – update april 2014

Na het ontruimen van de hoek rechtsvoor in de clubruimte (twee archiefkasten, oude stoelen en een hoop rommel), zijn alle modules van het Stoomtramproject nu vastgekoppeld opgesteld. Nu is pas goed te zien wat een omvang een stoomtramdepot en haar omgeving in schaal 1:64 eigenlijk heeft. Het is wel een imposant gezicht.

Nu kan de landschapsstoffering (volgens de ‘Pendon‘ methode) als één geheel worden aangepakt.

Het overzicht vanaf het depot in de richting van Druten, waar helemaal achteraan vaag Slagerij Van Os en het Postkantoor te zien zijn. Rechtsboven loopt de Stationsstraat, het stoomtramstel links staat op het spoor waar de bekolingsinstallatie komt en daarachter het spoor naar Wamel.
De Stationsstraat, toen nog niet verhard, die vanaf het tramstation naar de Kattenburg in Druten loopt. Aan beide zijden van de zandweg zijn de sloten te zien, die natuurlijk nog met water gevuld zullen worden. Het Stoomtramteam zoekt nog naar stekelbaarsjes in schaal S....
Een doorkijkje in de Kattenburg, waar de tramlijn tussen het Postkantoor (links) en Slagerij Van Os (rechts) doorloopt.
Tot slot nog een blik op het emplacement, waar de bestrating van gestempelde DAS-klei is gelegd en nog op inkleuring wacht.