De KolkKoningswaal

“Open Weekend” bij MBV De Wissel

18 en 19 januari 2020

In de jaren dat Modelbouwvereniging (MBV) De Wissel gehuisvest was in De Lievekamp was het een traditie geworden dat er op de eerste zondag van november een open dag werd georganiseerd. Met het afbouwen van onze activiteiten in De Lievekamp en de aansluitende verhuizing naar onze tijdelijke locatie bij De Foodloods moesten we die traditie loslaten. Dat neemt niet weg dat we onze trouwe volgers graag willen laten zien waar we onze activiteiten voortzetten en hoe we daar nu invulling aan geven. Wat we met onze, inmiddels bekende, workshops gaan doen, kortom: we willen laten zien dat we niet gebroken zijn door de afbraak van 42 jaar modelbouwwerk, maar dat we met nieuw elan de toekomst in gaan.

Wat kunt u allemaal verwachten in onze nieuwe ruimte?

We hebben gasten die hun modelbanen tonen, een baan in schaal N van PoHé Trains en twee banen van collega vereniging Modelspoorclub Maas & Waal: Module De Kolk, het oude luchtspoor in Rotterdam zoals het er rond 1930 uitzag, en een weergave van de stoomtram van Nijmegen naar Wamel in schaal S getiteld Koningswaal 1933. Veelbelovende werkstukken om te komen bekijken. Natuurlijk staat de baan van Sporend Oss, het Osse station rond 1977, weer opgesteld en hebben we fragmenten uit de oude baan gered en opnieuw een plekje gegeven.  De nieuwbouwactiviteiten, in de vorm van handzame modules, zijn te bewonderen. Wellicht een nieuwe invalshoek voor mensen met weinig ruimte om een (her)start met de hobby te maken? Kom eens kijken!

MBV De Wissel Module UNOX-winkel
Module UNOX-winkel, van MBV De Wissel te Oss voor het origineel te Oss. Bron: Facebook pagina van MBV De Wissel.

Ook stellen we de module van de Unox winkel ten toon. De kans dat wij daar gebruik van mogen maken is vrijwel verkeken, we geloven zelf niet dat het gebouwtje nog lang blijft bestaan, maar we koesteren het wel. In modulevorm. Een modelbouwproject wat we in enkele weken in elkaar hebben gezet, overigens net als het winterlandschapje wat tijdens de Winterwonderland activiteit van onze nieuwe huisbaas zijn dienst heeft gedaan in de winkel. Niet gezien? Kom het bekijken!

MBV De Wissel - Winterwonderland
MBV De Wissel - Winterwonderland. Bron: Facebook pagina van MBV De Wissel.

Natuurlijk vertellen we alles wat u wilt weten over onze lasersnijder, hebben we een overzicht van geplande workshops voor u klaarliggen, is er een hoek met houten treintjes voor de kleinsten, een rangeeruitdaging voor de wat groteren en heeft één van onze leden een schitterende kermisattractie op schaal nagebouwd en…en…en….

U bent van harte welkom op 18 en 19 januari 2020, beide dagen van 10:00 tot 17:00 uur op onze nieuwe locatie op industrieterrein Danenhoef, boven De Foodloods aan de Angelenweg 77 in Oss. Ook de winkel van De Foodloods zal deze dagen open zijn (let op: verkoop aan particulieren is helaas niet mogelijk bij een groothandelsonderneming)

Graag tot ziens!

Bron: Persbericht MBV De Wissel, 24-12-2019.